Linkkejä

Alla on listattu Tapiolan puutarhakaupunkiin liittyviä www-sivustoja. Jos havaitset jonkin oleellisen puuttuvan tai kenties jonkin virheen näissä tiedoissa, ole hyvä ja viestitä asiasta tapiola2030@gmail.com 

 

(1) Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseon Tapiola-sivut pohjautuvat sen järjestämään Varhainen Tapiola – kaupunki puistossa –näyttelyyn, jossa esiteltiin rakennuksia Tapiolan ensimmäisen kymmenen vuoden ajalta. ​

Linkki Arkkitehtimuseon Tapiola-sivuille.

 

(2) Docomomo Suomi Finland ry

"Docomomo Suomi Finland ry toimii modernin arkkitehtuurin asiantuntijaorganisaationa Suomessa. Se välittää tietoa ja pitää yllä kansainvälisiä yhteyksiä koskien omaa aihepiiriään. Keskeisin toiminnan osa on merkittävien arkkitehtuuri- ja ympäristökohteiden valikoiman ylläpitäminen. - Docomomo International (International Committee for Documentation and Conservation of Buildings, Sites and Neighbourhoods of the Modern Movement) on 1988 perustettu kansainvälinen modernin arkkitehtuurin tutkimus- ja suojelujärjestö. Järjestöön kuuluu noin 70 paikallisosastoa kaikista maanosista."

Tapiolan esittely Docomomo Suomen sivuilla. 

 

(3) Tapiolan Kilta ry

Tapiolan Kilta ry perustettiin Tapiolan puutarhakaupungin asukasyhdistykseksi jo heti vuonna 1954. Yhdistys esittelee sivuillaan Tapiolan historiaa ja nykypäivää.

Linkki Killan sivuille.

 

(4) Museovirasto

Museoviraston sivuilla esitellään Tapiola yhtenä RKY-kohteena, Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt.

Linkki Museoviraston Tapiolan RKY-sivulle.

 

Powered by Aava 3