Otsolahdentie

Otsolahdentien alueella on näyttäviä vallituksia jäljellä kahdella alueella. Otsolahdentien eteläpuolella, rantaan suuntautuvassa metsikössä sekä Otsolahdentien länsipuolella, Otsolahdentien ja Kontiontien välisellä kalliolla.

Seuraavassa lainaus julkaisusta Sirkku Laine "Ensimmäisen maailmansodan aikainen maalinnoitus Espoossa", Espoon kaupungin tekninen keskus, 1998. 

Tukikohta XXXVII Tapiola, Otaniemi

Tukikohdan linnoituslaitteet lisättiin suunnitelmiin vuoden 1915 huhtikuussa. 

Asema 11 (Otsolahdentie)

Kallioon louhittua ja maahan kaivettua yhdys- ja taisteluhautaa, jota on osittain tuettu hirsillä. Taisteluhaudan rintasuoja on muurattu kivestä, pinta on hierrettyä betonia. Avoin C-tyypin tulipesäke on muuratty kivestä. Kivestä muuratun, osittain betonista valetun A-tyypin tulipesäkkeen katto on räjäytetty ratakistoja poistettaessa. Kivestä muurattu suojahuone on räjäytetty.

Asema 8 (Otsolahdentie)

Kallioon louhittu luola, pinta-ala 79 m2. Seinät ja lattia betonista, alkuperäinen aaltopeltikatto on poistettu. Rautaovi on lukittu. 

Asema 9 (Otsolahdentie)

Maahan kaivettua yhdyshautaa, mahdollinen hirsituenta on hävinnyt. Suuri hirsirakenteinen suojahuona, jonka katto on betonista ja seiniä on tuettu porrastetulla kivimuurilla. Katto on romahtanut puuosien lahoamisen seurauksena. asemaa on täytetty ja osa rakenteista on hävinnyt rakentamisen myötä.

Powered by Aava 3