Tätä kohdetta kutsutaan paikallisesti nimellä "vallarit" ja vaikka nimi viittaakin moneen muuhunkin vallitukseen, tarkoittaa se erityisesti tätä, Käpälämäen vallaria. Paikka on ollut tunnettu suosittuna nuorten kokoontumispaikkana erityisesti koulujen alkamis- ja päättymisviikonloppuina ja vappuna.
Seuraavassa lainaus julkaisusta Sirkku Laine "Ensimmäisen maailmansodan aikainen maalinnoitus Espoossa", Espoon kaupungin tekninen keskus, 1998.
Tukikohdan linnoituslaitteet lisättiin suunnitelmiin vuoden 1915 huhtikuussa.
Kallioon louhittua ja maahan kaivettua yhdys- ja taisteluhautaa, jota on vahvistettu harkkokivillä, osittain betonilla sekä hirsillä. A- ja B-tyypin tulipesäkkeitä, jotka on muurattu kivestä tai valettu betonista, katetut ovat romahtaneet tai katto on räjäytetty ratakiskoja poistettaessa. Avoimia ja katettuja suojahuoneita harkkokivestä ja betonista. Ratakiskoilla tuetut katot on räjäytetty, muut ovat romahtaneet. Suuri hirsirakenteinen suojahuone, jonka katton on betonista, ja seiniä on tuettu porrastetulla kivimuurilla. Katto on romahtanut puuosien lahoamisen seurauksena.